Bør jeg lave min egen søgemaskineoptimering?

Det umiddelbare svar ville være nej, overlad det til de professionelle – medmindre selvfølgelig at du betragter dig selv som den klogeste af alle du har mødt og utroligt hurtig med ord. 

Der er mange grunde til at man bør overlade SEO til folk der arbejder med det. 

 1. Første grund er omfanget af en fuld SEO analyse. 
  SEO er en af de ting hvor du aldrig rigtigt bliver færdig, der er altid mere der kan gøres. Så medmindre du virkelig er ude efter at kickstarte en ny hobby som linkbuildingskribent for din egen virksomhed, så er chancerne at du er bedre sat ved at outsource opgaven til nogle professionelle.
 2. Det sker både front-end og back-end
  Du kan ikke \’bare\’ lave pænt indhold til din hjemmeside i form af gode tekster og forklarende videoer der holder på kunderne – det er en rigtig god idé og også en virkelig essentiel del af at lave god SEO, der får dig op igennem googles skyer og ind på 1. side. For at virkelig få god SEO skal det allerede indtænkes ved designet af din hjemmeside i koden – alt har en indflydelse.

  Hvis dine billeder ikke hedder noget der er relevant for din virksomhed (f. eks. screenshot 201) så kan det faktisk gå hen og forvirre google mere end højest nødvendigt – hvilket kan gå ud over din ranking på google – ikke noget man ønsker, bare fordi man kaldte alle sine billeder noget forkert. Hvis du gerne vil \’vinde\’ i at uploade dine billeder, så kald dem noget der er relevant for din virksomhed. 

  En anden back-end ting du bør være opmærksom på er om der ligger ubrugt CSS eller JavaScript og fylder – det gør og vil altid gøre mere skade end gavn at have overflødigt kode på din hjemmeside – det hele bliver talt med når google loader, vurderer og vejer din virksomhed. 

  Nogle af de absolut vigtigste ting du kan gøre back-end for at gøre din hjemmeside til en top tunet SEO-maskine er at sikre at din hjemmeside har en hurtig load hastighed, så folk ikke bliver fanget med at vente. Du skal og må ikke have noget teknisk og kompliceret content (medmindre selvfølgelig det tekniske og kompliceret content er dit produkt). Du skal bestræbe et mobilvenligt web design – et enormt vigtigt punkt!

Har du fået øjnene lidt mere op for hele SEO-verdenen? Så kan du få meget mere information og professionelt råd på SEO i Århus