Det skal du vide om Ciscos CCNA-certificering

Vi befinder os fortsat i den digitale tidsalder, hvor teknologi og IT-systemer særligt er i højsædet hos virksomheder. Dette har resulteret i en stigende efterspørgsel på kyndige fagfolk, der kan opererer og navigere i de komplekse netværk, der i den moderne tid anvendes. Som et led i dette, har Cisco, der er en af de førende producenter og udviklere af teknologisk udstyr, iværksat en lang liste af kurser, der gør det muligt at tilegne sig den nødvendige viden inden for netværk og IT, herunder det respekterede CCNA kursus.       

Dette indhold er sponsoreret 

Hvad er en CCNA-certificering?

En CCNA-certificering, er dit bevis på, at du har bestået kurset inden for Cisco Certified Network Associate, og derigennem udvidet din viden med henblik på IT-teori. Selve kurset er designet af de mest erfarne og kompetente eksperter inden for området, hvor du modtager undervisningen i basal netværksviden i form af IP-teori, netværksadgang, IP-tilslutning, grundlæggende automatiserings- og netværksprogrammerbarhed samt sikkerhedskrav. Med andre ord, så opnår du en bred forståelse for netværk gennem din CCNA-certificering, hvorfor du med al sandsynlighed vil kunne beskæftige dig med Cisco netværk management i dit fremtidige virke.   

Hvilke optagelseskriterier er der?

På nuværende tidspunkt findes der ingen formelle krav til IT-professionelle, der har i sinde at erhverve sig en CCNA-certificering. Dog kan det være en fordel at have en grundlæggende forståelse, eller flere års erfaring med at administrere og implementere løsninger, der relaterer sig til Cisco netværk. Kompleksiteten af software og netværksteknologier udvikler sig i en rivende fart, hvorfor det er essentielt for IT-medarbejdere sideløbende at opkvalificere deres faglige viden og kunnen. Lige netop her, kan en CCNA-certificering være behjælpelig, da den udruster dig med de nødvendige kvalifikationer, der kan optimere din nuværende IT-karriere. Læg dertil oveni, at en CCNA-certificering har et ry, for at være blandt IT-branchens mest anerkendte og prestigefyldte certificeringer. Du modtager din certificering, når du har bestået den dertilhørende eksamen.    

Få et indblik i VLAN og switch

En betydelig del af CCNA, er begrebet switch. Termen switch er en enkel enhed, der varetager den funktion at forbinde de respektive netværksenheder med hinanden, hvilket majoriteten af nutidens teknologier benytter sig af. Af den årsag, er det essentielt at have kendskab til dette begreb, hvilket du opnår med din CCNA-certificering. 

En aktiv måde, hvorved switching kan være effektfuld, er i forbindelse med VLAN, der står for Virtual Area Networks. VLAN er en netværksgruppe, der benyttes af talrige virksomheder, da det med dette netværk er muligt at isolere netværkstrafikken. Dog er VLAN, som så mange andre netværk, udsat for cybertrusler, hvorfor det er nødvendigt med en sublim IT-sikkerhed, og det er her at switching spiller en afgørende rolle. Alt det, og meget andet, får du en introduktion til, når du deltager som kursist på CCNA.