Få bugt med din stoppede næse

Døje du ofte med stoppet næse, let snue og måske endda en kløen i næsen? Og er du Træt af stoppet næse? Det kan være både irriterende, frustrerende og føles som om, du nærmest er syg, og derfor kan det være ganske generende, hvis du ofte døjer med en tilstoppet og lukket næse. Det kan genere på flere måder, og kan være medvirkende til, at du får forringet søvn, har svært ved at trække vejret og endda svært ved at lugte og smage. 

Hvad er årsagen til stoppet næse? 

Der kan være flere årsager til, at din næse stopper til. Det kan både skyldes allergi, oftest overfor pollen eller støv, men det kan også skyldes en ganske almindelig forkølelse. Uanset årsagen til det, er det ofte meget frustrerende, da man både kan blive anset som værende syg, hvis man går og snøfter, og derudover kan det blot være frustrerende, da det kan påvirke smagsløg og lugtesans også. 

Hvordan behandler man stoppet næse?

Du bør undersøge årsagen til, at dine næse stopper til. Hvis det skyldes allergi, kan det være, du skal gøre brug af en allerginæsespray, men det skal du først gøre, hvis du har konsulteret en læge.

Mange kender til de almindelige næsespray, man kan købe i håndkøb på både apotekerne og i supermarkederne, og de kan være fine at bruge i en periode, især hvis din tilstoppede næse skyldes en let forkølelse. Du bør dog være meget obs på ikke at bruge dem længere tid ad gangen, da de kan være stærk vanedannende og mange faktisk kan få et reelt misbrug af disse næsespay. Derimod bør du overveje en naturlig næsespray, der ikke skader din næse og gør dig afhængig. Denne virker ligeså godt – hvis ikke bedre, og har i modsætning til de vanlige ikke bivirkninger, der kan ødelægge dine slimhinder, skade din næseskillevæg eller gøre dig afhængig. 

Hvad er der i naturlig næsespray?

Du bruger den naturlige næsespray på samme måde, som du bruger en almindelig næsespray. Du placerer den med tutten op i næseboret og trykker, så den skyder bagud. Dette gøres i begge næsebor. 

En naturlig næsespray indeholder fire forskellige ingredienser, som ikke er skadelige for dig. 

Den indeholder blandt andet borneol, som ikke er et særlig kendt middel, men derimod stadig et naturligt og godt middel, som stammer fra planteverdenen og kommer fra heterotheca planten. 

Den indeholder også mentol, som du kender det fra almindelig næsespray, og det gør, at du får en frisk følelse i næsen, når du bruger den.

Derudover er der kamfer i, der i mange år har været naturmiddel, som her lindrer din stoppede næse, og endda også forkølelse, hvis det er det, der er skyld i din stoppede næse. 

Sidst men ikke mindst er der eucalyptusolie i, der medvirker til at lindre muskelsmerterne og herunder også din stoppede næse. Det kommer fra eucalyptustræet, som vi kender, og er rig på olie, der også gør, det smører i næsen.