Gode råd og tips til indretning af soveværelset

Soveværelset er et rigtig vigtigt rum i vores hjem, da vi først og fremmest bruger mange timer i soveværelset, men det er samtidig også et rum, der skal emme af afslapning og en rolig atmosfære. Det er derfor essentielt, at ens soveværelse indbyder og danner rammerne for søvn og hvile – og det kan du via din indretning bidrage til. Herunder finder du nogle gode tips og råd til, hvordan du indretter dit soveværelse. For yderligere, læs da her Indretning af soveværelse

Undgå at overdekorere dit soveværelse 

Det kan i sig selv være en udfordring, da vi ofte bliver revet med at pæne og dekorative nips ting. Alt for mange forstyrrer dig øjet og sindet og vil bryde den rolige atmosfære, som der gerne skulle være i ens soveværelse. Forsøg derfor at have ordsproget ”less is more” in mente, når du skal vælge pyntegenstande til dit soveværelse. Det er naturligvis fuldt lovligt at pynte ens soveværelse med vægbilleder, flotte vaser, samt dekorative puder og plaider. Når du skal udvælge disse items, så vil det dog alt andet lige være en fordel, hvis du forsøger at anvende samme farver og nuancer af disse i dit indretning. For meget knald på farver kan nemlig virke forvirrende og forstyrrende snarere end beroligende. 

Overvej mørke toner og vægfarver 

Mørkere toner bidrager til en i højere grad roligere stemning og atmosfære. Det kan derfor være en rigtig god idé, hvis én eller flere vægge i ens soveværelse males med en lidt mørkere og varmere farve (eksempelvis beige toner) og ligeledes anvende de samme farver til dit sengetøj, puder og plaider. Er du ikke til at male alle vægge, kan du sagtens nøjes med at male én, da det må mange områder bidrager til samme rolige stemning, som hvis du maler alle vægge. 

Overvej belysning 

Belysning er altid rigtig vigtigt – både for rummets indtryk, men også for ens sind og daglige velvære. Det er alment kendt, at dagslys bidrager til en stigning i vores overskud og generelle glæde. Vi får selvfølgelig rigelig med dagslys i sommer månederne, men når vi rammer vinterhalvåret, er det ikke lige så meget dagslys, som vi får. Overvej derfor belysning nøje i dit soveværelse – og hav gerne både en loftslampe og væglamper ved siden af din seng. Når du har væglamper ved siden af din seng, kan du sidde i din seng og læse en god bog, uden at din loftslampe skal være tændt. 

Læs mere her Indretning af soveværelse

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *