Her er hjælpen, hvis parforholdet halter

Stort set alle par vil på et eller andet tidspunkt i deres forhold opleve modvind og forskellige former for udfordringer. Det gælder uanset om jeres forhold er nyt og I stadig er nyforelskede, eller hvis I allerede har mange års forhold på bagen.

Det kan være at I er uenige og har orskellige perspektiver og udgangspunkter, måske kommer I ofte op at skændes, måske er I utilfredse med jeres sexliv eller har forskellige forventninger til dette.

Det kan være, I er uenige om, hvor stor en del af økonomien, der skal forvaltes til opsparing kontra fornøjelse, perspektiverne på børneopdragelse er forskellige, chefen er irriterende, svigermoren er kontrollerende – og så videre, og så videre.

Det kan også være, I oplever udefrakommende ulykkelige begivenheder såsom sygdom i familien eller en fyring fra jobbet, som påvirker jeres mentale velbefindende, og dermed kommer til at indvirke negativt på jeres forhold – sådan så at I, fremfor at bruge hinanden som støtte og opbakning i en svær situation, tvært imod kommer til at hakke på hinanden, og dermed gøre situationen endnu mere smertelig.

Bed om hjælp!

Ro på.

I er mennesker, og det er menneskeligt. Tilgiv jer selv og hinanden, og find så en måde at løse jeres problem.

I situationer, hvor I ikke selv formår eller har haft held til at løse op for knuden, kan det være rigtig gavnligt at få hjælpe af en udenforstående. Det kan være, I har personer I jeres omgangskreds, som er gode at snakke med. Men ofte vil det være gavnligt med mere professionel hjælp i form af en parterapeut. 

Parterapi kan hjælpe jer videre

Ved at gå i parterapi (se for eksempel her, hvis du kigger efter Terapi i Århus) lærer I at blive bedre til at lytte til hinanden og at kommunikere på en konstruktiv måde. Terapien kan altså hjælpe jer til at opleve færre konflikter og skænderier og at opnå en større forståelse for hinanden. I lærer at blive bedre til at lytte til hinanden frem for at angribe og fejlfortolke, og det vil blandt andet fremme jeres tilknytning til hinanden, sådan så igen kan blive glade for hinanden og jeres liv sammen.

I sidste ende vil I opleve, at jeres forhold faktisk vil kunne blive endnu stærkere, end det oprindeligt var. Parterapi er altså en nyttig ressource til at lære, hvordan man håndterer de udfordringer, der end måtte være.

Det kan selvfølgelig også være, at I indser, at I bare ikke er rigtige for hinanden. Men det er også en vigtig erkendelse.