Hvad kan man med en god tripod?

Hvis du eller en du holder af er vild med at fotografere, så ved du også, at udstyret er rigtig vigtigt. Det er udstyret, der giver mulighed for at være kreativ. Uden det rigtige udstyr, så får man altså bare ikke taget drømmebilledet. Mange af de fotografier vi ser på foto blogs og i fotobøger, kan kun lade sig gøre, fordi de har specialudstyr. En tripod eller en monopod er fuldstændigt uundværligt udstyr til hobbyfotografen. Manfrotto tripod er en klassisk tripod, der har en lang levetid, har høj kvalitet og er meget alsidig. Det er et fornuftigt sted at starte, hvis man vil investere i en tripod. 

Hvad er en tripod?

En tripod er en transportabel enhed, der bruges til at stabilisere, løfte eller holde kameraet. En tripod består af tre justerbare ben, og en platform hvor man kan montere sit kamera. Tripod har tre ben, deraf navnet, men der findes også monopods, der kun har et enkelt ben. Tripods fås i alle mulige størrelser fra helt små tripods, der kan stå på et bord, til tripods der er lige så høje som et menneske, som skal stå på gulvet. 

Hvornår bruger man en tripod?

En tripod kan stå helt stille, og det er derfor man bruger den. Selvom du føler, du står meget stille, så vil du altid ryste lidt på hænderne. Hvis du tager billedet med ekstrem zoom, så vil selv de mindste rystelser overføres til et sløret billede. Hvis du tager billeder med lang lukketid, så gælder det samme faktum. Hvis man ikke har en tripod, når man bruger lang lukketid, så vil billedet blive helt udtværet. 

Som udgangspunkt bruger du lang lukketid, når du tager billeder i mørke eller dunkle omgivelser. Hvis kameraet står helt stille, så kan du tage meget smukke billeder uden lys, men hvis du ikke har en tripod, så vil du opleve, at det er næsten umuligt at tage billeder i mørke. 

Det er også smart, hvis du tager billeder af stillestående objekter som mad eller kunst. Hvis du har et stativ, så har du begge hænder frie til anrette det, du tager billeder af. 

Hvad er vigtigt, når man vælger tripod?

Det er vigtigt, når du vælger tripod, at du køber god kvalitet fra starten. Manfrotto stativerne er et etableret mærke, så de er gennemprøvet af mange tilfredse kunder. Du skal fokusere på, at stativet er brugervenligt og passer til dine behov.