Hvordan ændrer du nemt dine madvaner

De fleste har et ønske om at leve og spise sundere men det er ofte nemmere at ønske end at gøre. En af årsagerne er at mange lægger for hårdt ud og ændre alt på en gang frem for at gå stille og roligt frem og ændre lidt af gange. Vaner er noget af det sværeste at ændre og derfor er det bedre at gå rolig til værks. Med mindre der er voldsomme sundhedsmæssige grunde til at det skal ske her og nu. 

Der er flere ting du nemt kan ændre uden at det har den store indflydelse på dine vaner men som stadig har store positive konsekvenser. 

Kosttilskud

Uanset hvor sundt du lever kan det være svært at få dækket sit behov for vitaminer og mineraler via kosten, derfor er det en god ide at få et kosttilskud dagligt som sikre at du får de vitaminer og mineraler du har brug for. Især hvis du lige har været syg, er gravid eller træner voldsomt som gør at det kan være svært at spise den mængde mad du skal spise for at få dækket dit behov. 

Køb det samme, men i en bedre kvalitet

Et af de steder hvor der er meget at hente er at købe det samme som man plejer men i en bedre kvalitet end man ellers ville vælge. Kvalitet koster, ja, men så køb mindre. Maden vil smage bedre og dine smagsløg vil blive mættet og du undgår at overspise for at få dækket det behov. Mange af vores usunde madvaner stammer fra at vi køber kvantitet i stedet for kvalitet. Er det billigt er det kvalitet, har desværre være mange danskers motto i alt for mange år og det har blandt andet resulteret i at mange er blevet overvægtig. Du kan stadig spise slik, chips og drikke rødvin eller hvad du nu elsker. Du skal bare købe en bedre kvalitet og nyde det. 

Brug tiden på din mad

Sæt tid og prioriter din mad og har du travlt så køb din salat skåret så du bare skal pifte den op. Du kan nemt lave en god middag på en halv time. Ved du at du har travlt senere på ugen så lav en god gryderet i weekenden og spis resten den dag. 

 

Andre sider om sundhed:

 1. bedreholdning.dk
 2. engodloebetur.dk
 3. enguidetilsundhed.dk
 4. fitnessbladet.dk
 5. fitnessexperten.dk
 6. friskogsundmad.dk
 7. helseogsundhed.dk
 8. simplebalance.dk
 9. sunde-madvaner.dk
 10. sundesager.dk
 11. sundhedidanmark.dk
 12. sundhedshjaelpen.dk
 13. sundhedsmagasin.dk