Sådan gør du boligen klar til selvsalg

Skal du igang med at sælge din bolig? Du behøver ikke en ejendomsmægler til at sælge boligen, det kan du gøre selv, hvis du sætter dig grundigt ind i de forskellige aspekter ved et boligsalg.

Der er flere fordele ved at sælge boligen selv, og en af de tungtvejende fordele er at der er mange penge at spare på advokatsalær ved et boligsalg. Få mere information om selvsalg af bolig her: salg af bolig

Når boligen skal sælges, er det ret vigtigt at sørge for at boligen fremstår indbydende, når du skal vise den frem. Vi har samlet en række gode råd til hvad der gerne skal være iorden, inden du åbner dørene for potentielle købere:

Ryd op, gør rent og sorter i mængden af genstande

Det er en god ide at sætte sig i købernes sted, når de skal se på en bolig, de måske er interesserede i. Tag et grundigt kig på din bolig inde og ude: Fremstår boligen ren, ryddelig og indbydende?

Det første sted du kan starte, er at sørge for at rydde grundigt op. Rod og mange genstande virker forstyrrende på indtrykket af et rum. De potentielle køberes mavefornemmelse bliver dårlig, hvis de kommer på besøg i et hjem der er rodet, snavset og overfyldt med møbler og genstande. 

Kig både ude og inde, og hvis der er mange ting, der tager plads op, så overvej at sætte tingene i opmagasinering. Kunden kan nemmere se husets indretningsmuligheder på den måde. 

Reparer små skader

Det kan også være en god ide at tjekke, om der er nogle ting inde eller ude, som nemt kan repareres. Småskader springer i øjnene på kunden og leder tankerne hen på problemer frem for muligheder ved huset. Hvis der er større skader, kan du istedet indhente to tilbud på hvad skaden koster at få lavet, så kunden er fuldt informeret. 

Skab en hyggelig stemning til fremvisningen

Når du skal vise huset frem, er det en god ide at gribe det an, som om du skal have gæster på besøg. Det handler om at få kunden til at føle sig godt tilpas og velkommen. Sørg for at der er rent og ryddet op. Sæt blomster på bordet, luft gerne ud. Dæmpet musik i baggrunden kan også være med til at give en god stemning. En kop kaffe og et stykke kage er også ting, som køberen vil sætte pris på efter en lang køretur hen til en fremvisning.