Sådan indrettet du dit hjemmekontor

Selvom størstedelen af os går på arbejde på den traditionelle måde, hvor man hver morgen tager madpakken under armen og smutter ud ad døren og over på en arbejdsplads, så er der efterhådnen også en del af os, der har mulighed for at arbejde hjemmefra en eller flere dage om ugen.

Måske har du fået en hjemmearbejdsplads her under corona-udbruddet, eller måske er du selvstændig, freelancer eller har et fleksibelt arbejde, hvor du har mulighed for at arbejde hjemmefra? 

I så fald kan det være en god investering lige at lave lidt research og få noget inspiration til, hvordan du får indrettet en god hjemmearbejdsplads.

Her giver vi dig et par fif til en god arbejdsplads derhjemme:

Indret dig, så du kan arbejde i en god stilling

Sørg for at anskaffe dig en god og justerbar stol, hvor du kan sidde ergonomisk korrekt, og få også gerne skærmen op i den rigtige højde, så du ikke kommer til at sidde og kigge nedad flere timer i træk. Hvis du kan få plads til et lille hæve-sænke bord, eller alternativt et stativ til at forhøje din skærm, så er du godt på vej. Og husk så at skifte stilling regelmæssigt og stå op en stor del af arbejdsdagen.

Derudover kan du jo lige så godt udnytte, at du har arbejdsplads derhjemme, og tage nogle pauser med fjollet dans, yoga og stræk og bøj – det forebygger også arbejdsskader. Og så er det bare rart 🙂

Find et uforstyrret sted

Hvis du er alene i hjemmet, mens du skal arbejde, er dette råd knap så vigtigt, men hvis du derimod har en anden partner, bofælle eller måske et barn gående derhjemme, mens du arbejder, så er det vigtigt, at du sidder et sted, hvor du så vidt muligt kan sidde uforstyrret – altså et sted, hvor folk ikke går for meget forbi eller skal ind og hente ting; gerne et rum specielt indrettet til hjemmearbejdsplads, hvis dette er muligt (hvis du skal kunne holde øje med et barn, mens du arbejder, skal du dog selvfølgelig tænke dette ind i placeringen af din arbejdsplads).

Skab fokus

En af de store udfordringer ved at kunne arbejde hjemmefra, er at hjemmet flyder over med overspringshandlinger: En opvask, der skal tages, vasketøj, der skal foldes sammen, et lækkert blad, man lige kunne bladre i, en guitar man kunne spille på, og så videre. Derfor er det relevant, at du indrettet din hjemmearbejdsplads, så al din fokus er rettet mod arbejdet (pauserne undtaget, selvfølgelig). Så fjern overspringshandlingerne ud af syne eller ryk dig væk fra dem. Find et sted at sidde, hvor du ikke konstant bliver mindet om alle dine andre to do\’s og overspringshandlinger og indret et pænt og indbydende arbejdsbord, der holder dit fokus på opgaven.

Mangler du printer, patroner eller andre kontorartikler til hjemmekontoret? Tjek det her for at finde de produkter, du har brug for