Sådan lever du et mere bæredygtigt tech-liv

Hvis det er én branche der som oftest ikke sammenlignes med bæredygtighed, så er det tech-branchen. Tech-branchen har i mange år været det sorte får i forhold til produktion af plastik og batterier, som vi alle sammen ved ikke er helt sunde for klimaet. 

Der er til gengæld begyndt at dukke bæredygtige alternativer op, der i høj grad tænker planetens velbefindende ind – dette hedder circular computing – læs mere her: https://itloesningen.dk/circular-computing/, og bliver højest sandsynligt det nye sort indenfor computer anmærkninger. 

Men hvordan kan man ellers tage en mere bæredygtig tilgang til det elektroniske? Den problemstilling griber denne artikel fat i, og kommer samtidigt med et par gode råd til at mindske dit overforbrug også. 

Det handler ikke kun om elektronikken

Hvis du tror at denne artikel kommer til at handle om bæredygtige kabler, så har du kun en smule ret. Før vi skal snakke om bæredygtige komponenter skal vi dog vende alt det andet end elektronikken – ting som dine gadgets der ikke er 100% livssnødvendige, men som stadig trækker både strøm og har kostet plastik i produktionen. Disse ting er i næsten lige så høj grad med til at ødelægge det bæredygtige aspekt af tech-verdenen som batteriproduktion. 

Ved at skille sig af med alle sine gadgets og køre en minimalistisk tilgang til tech-industrien opdager du pludseligt at mange af de ting du før troede var essentielt (som eksempelvis et lille USB-køleskab eller en USB-fane, faktisk ikke er specielt livsnødvendige alligevel. 

Det er vigtigt at mindske mængden af gadgets man har, da det virkelig nemt kan tage overhånd – både for din pengepung, men også for produktionen af dem. 

Bæredygtig computing – hvad kan du gøre?

Rom blev ikke bygget på én dag, og det gør vejen til bæredygtig computing heller ikke. Der er lang vej endnu, hvis målet er at lave og bruge bæredygtige computere. Circular computing er en sikring til dig, om at dit elektronik ikke har medvirket til at udlede carbon i atmosfæren. 

Carbon computing er noget der har størst effekt hvis det køres ind igennem virksomheder og organisationer. Forestil dig eksempelvis et kontorhos der skal indkøbe 200 nye Dell computere til hele deres IT-afdeling – her ville den lille forskel i computerkøb gøre en enorm forskel i det lange løb, og dette er blot et eksempel med én virksomhed.

I forhold til kablerne er der ikke meget at gøre endnu, men det er højest sandsynligvis kun et spørgsmål om tid. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *