Tag et online lån på trods af RKI

Det er vigtigt at undgå at komme til at stå i RKI, da det gøre det svære og dyrere at låne penge. Der er heller ikke mange banker, der vil have dig som kunde eller vil udstede dig et dankort. Nogle få online banker er dog villige til at låne dig et kviklån som studerende. Det vil være et dyrt lån, da renterne vil være meget høje, da du som dårlig betaler vil blive vurderet til at være en højrisiko kunde. Samtidig vil det ofte bero på en individuel kreditvurdering og der vil være flere krav forbundet med lånet, end der ellers ville være til et kviklån. Hvis du er endt i RKI vil du blive slettet, når du har betalt din gæld eller hvis der er gået 5 år.

Søg mere en et kviklån

Selvom du har færre muligheder, når du står i RKi er det stadig en god ide at søge mere end et lån, især når der er så høje renter på lånet. Det er ÅOP, rentesatsen og tilbagebetalingsbetingelserne du skal sammeligne. Derudover er det vigtigt at det er muligt at betale lånet tilbage før tid, hvis du skulle kunne få mulighed for det. Dette er vigtigt at have muligheden, da det er et meget dyrt lån. 

Få et overblik over din økonomi

Inden du låner bør du starte med at få et overblik over din økonomi og finde ud af hvad du har af indtægter og udgifter. Når du ved hvad du har af indtægter og udgifter, ved du også hvad du har af mulighed for at betale tilbage om måneden på et nyt lån. Når du lægger et budget, bør du ikke lægge det så stramt, at du ikke har råd til at gå ud en gang i mellem. Et meget stramt budget gør dig også meget sårbar overfor uforudsete udgifter. Hvis du kan betale dit lån af på kort tid, også selv om du vil have et meget stramt budget en måned eller 2, bør du gøre det da det er et dyrt lån. Men hvis du skal bruge mere end en måned eller 2 på at tilbagebetale lånet, bør du ikke lægge det så stramt.