To gode råd til video møderne

I en tid hvor det er de færreste der rent faktisk får lov til at gå på arbejde, får mange øjnene op for værdien i gode video møder og mange præsterer også at holde deres virksomheder ovenvande i denne turbulente tid, netop takket været video møder og andre digitale løsninger. 

Video møder er også en fantastisk måde virksomhedsejere- og ansatte kan spare både tid og kræfter og i bedste fald få det samme gode udbytte som havde de alle været der personligt. Der er dog også til tider, at vidoemødet bare ikke blev lige så godt som du havde håbet, enten fordi forbindelsen var dårlig eller fordi i ikke havde nok erfaring med af afholde dem. 

Det er nemlig en kunst at bibeholde fokus når man sidder foran en skærm, og hvis ikke man griber det rigtigt an kan det ende med at være spild af alle de involverets tid – og det sender med garanti ikke et professionelt udtryk til samarbejdspartnere og andet. 

Derfor har jeg skriblet to gode råd ned til de af os der, i denne turbulente tid, skal afholde vigtige møder over computeren langt væk fra den hverdag de fleste af os er van til .

Strukturér mødet allerede før i starter

Allerede før i starter kan du med fordel sende en agenda ud på mail eller i chatten, der ganske kort går over hvad det er egentligt er du forventer at i får ud af mødet – på den måde slipper du for uklare linjer og kan angribe det vigtigste pointer lige fra start. 

En anden god fordel ved at have mødet ridset sådan op, er at du meget nemt kan bevæge dig fra et emne til et andet, da det ville være det folk forventede. 

Hold kadancen – hellere for kort end for langt

Vi mennesker er ikke alt for gode til at holde fokus, når vi sidder foran en skærm. For mange af dem der ikke er ligeså van til det som eksempelvis IT-afdelingen, så kræver det oceaner af koncentration og omlægning af vaner for dem at kunne holde fokus i nogle timer. 

For at være en god chef, manager eller hvad end du er, så hold mødet kort. Det er bedre at i kun bruger 2 meget koncentreret timer på Speak.global end tre – specielt hvis den sidste time kun udgjorde spildtid eller spørgsmål eller andre ting som du godt kunne have imødekommet før mødet var startet.