To tips til mindre skærmtid

Det er de færreste af os der ikke kan nikke anerkendende til at det engang er lidt irriterende med de mobiltelefoner der, og at de ærlig talt fylder for meget i vores liv. Vi mennesker er ikke alt for gode til at lægge ting fra os, os specielt med mobiltelefoner udvikler dette sig til en ulogisk afhængighed der både tager tid og selvværd fra os. 

Mange undersøgelser viser nemlig at der er en direkte forbindelse mellem overforbrug af telefoner og tablets og hvor alene man føler sig. Vi mennesker har brug for at omgåes med andre mennesker og have meningsfulde samtaler der ikke bare består i billeder og gifs på en chat. 

Hvis du går og drømmer om at bruge telefonen lige den smule mindre fordi du kan mærke at det påvirker dine relationer, så kan du finde et par gode råd til at få den lagt i skuffen og nyde tiden uden. 

Du skal lære at styre din FOMO

FOMO er en forkortelse for Fear of Missing Out og det er, takket været internettet, blevet en stor ting. FOMO dækker over de af os der oprigtigt er bange for at gå glip af et vigtigt øjeblik eller andre samkomster med vores venner og familie – det er her hvor de fleste plejer at kunne følge lidt med på telefonen. 

Det er af samme grund at nogle mennesker har en nærmest sygelig trang til at tjekke deres telefon hele tiden – tænk nu hvis der var sket noget siden du tjekkede den sidst. 

Det kan være en fordel at sætte grænser for sig selv og sige at man eksempelvis kun checker nye pressemeddelelser om morgenen og svarer på beskeder, men så smider den i skuffen indtil engang om eftermiddagen – det vil i høj grad være med til at give dig et mere afslappet forhold til telefonbrug.

Værdsæt tid med andre

Ved at lægge telefonen væk og prøve at nyde de stunder du har med de rigtige mennesker omkring dig. Du kunne med fordel aftale med dig selv at telefonen skal slukkes når der er gæster i huset og når de så er gået, så kan du tænde for den igen – det kan være med til at holde dit fokus. 

Vi har alle sammen prøvet at sidde midt i plottet til en god historie for så at se, at en af dem der følger med i historien sidder og glor på sin mobil – det er lidt irriterende.