Vær kreativ omkring dit barns legeplads

Det kan godt være svært at vide, hvad ens børn godt kan lide at lege med ude i haven. Kan de lide sandkasser, rutsjebaner eller gynger? Og så ender man ofte bare med at købe, hvad end der er i det lokale byggemarked, som ofte er kedelige ting. Ting, som børnene har prøvet mange gang før og måske ender med overhovedet ikke at bruge.

Derfor kan det godt betale sig at være kreativ med dit barns legeplads.

Legelastbil i stedet for gyngestativet

Det klassiske gyngestativ finder man i rigtig mange haver, og det kan da også være meget sjov. Dog bliver det hurtig kedeligt, eller også så vokser børnene fra det, så man ender med at have et gyngestativ i haven som ingen bruger.

I stedet for gyngestativet kunne man være lidt mere kreativ og prøve noget nyt. Prøv f.eks. et legeskib, legetog eller legelastbil. Det er ikke noget som børnene har prøvet mange gange før, og som man finder på enhver legeplads. Det skaber også mulighed for en masse nye lege for børnene.

Man kan som eksempel lege togkonduktør i et legetog, og et legeskib sætter straks fantasien i gang hos børnene, så de pludselig er pirater på et skib i stillehavet.

Legelastbilen bliver også hurtig til en sjov leg, hvor børnene kan få lov til at lege, at de kører en virkelig bil. Og vi ved jo alle, hvor sjovt det var at lege, at vi kørte en virkelig bil, da vi selv var børn. 

En bålplads kan give mange hyggelig stynder

Det kan godt være, at det ikke er nogen god ide at sætte børn i gang med at lave et bål i haven, da det hurtigt kan ende galt. Men hvis de har en voksen ved deres side, kan en bålplads skabe en masse hyggelige stunder for hele familien.

Der er nemlig noget rigtig hyggeligt over at have en bålplads i haven, og man kan hurtigt drømme sig væk til mere naturskønne omgivelser, når man sidder rundt om et bål. Derudover er der en god aktivitet at lave mad over bål, som hele familien også kan være med til.

Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan lave over bål. Men et par gode eksempler er popcorn, pandekager eller klassikerne snobrød og skumfiduser. Om sommeren kunne man også nemt, sove rundt om bålet under stjernerne, som børnene ville synes var rigtig hyggelig.